Közösségi média

Közösségi média
Közösségi média

Közösségi média

Közösségi Média?

Ma már a kommunikáció jelentős része a világhálón keresztül zajlik, annak is egy szegletében, a közösségi hálózatokon. Itt szerveződnek találkozók, mindenki ide tölti fel a képeit (Facebook 240 milliárd feltöltött kép), és itt oszt meg magáról a legtöbbet a külvilág számára. Ide tartozik -a teljesség igénye nélkül- a Twitter, Facebook, Google Plus és a Blogok. Magyarországon legelterjedtebb a Facebook (4,8 Millió felhasználó), a Twitternek és Google Plus-nak nem sikerült nagy teret hódítania, de szép lassan azért jönnek fel.

A Facebook

A Facebook nem rest kihasználni a nagy tömegben rejlő potenciált, így minden eddiginél pontosabb célzással rendelkező marketing eszközt fejlesztettek ki. A nagyok már felismerték, a kisebbek még sokszor tartanak tőle, sajnos saját kárukra. Ezt, az ismeretlentől való félelmet szeretnénk eloszlatni, és segítséget nyújtani mindenkinek, akiben van hajlandóság kipróbálni a 21. század egyik legfejlettebb marketing megoldását.

Miért éri meg?

A hirdetésed ahhoz fog eljutni akihez kell, például nem nőknek hirdetjük a horgász kellékeket, de nem is férfiaknak a hajsütővasat 🙂 A hagyományos médiában ezek keverednek, nem hatékonyak. Nem csak nemre tudunk célozni, tudunk még:

  • Településre
  • Életkorra
  • Családi állapotra
  • Érdeklődési körre
  • Mobil eszközre/asztali PC-re

Sokat facebookozunk számítógépen és mobilon egyaránt. Ilyenkor találkozhatunk az oldalt, a kereséseknél és a hírfolyamban megjelenő hirdetésekkel. Tételezzük fel, hogy egy ilyen hirdetés a miénk. Azért nem kell fizetnünk, mert megjelent, csak azért ha rákattintanak. Ha elég figyelemfelkeltő a hirdetésünk, jól állítottuk be a célzást, valamit kínálunk a kattintóknak, akkor kattintani is fog. Innentől az a dolgunk, hogy meg kapja a látogató azt amiért jött (információ, termék, szolgáltatás). Ezért cserébe kérhetünk like-ot, függ az előre definiált célunktól.

Még egy dolog, amit érdemes megemlíteni: Ma átlagosan Magyarországon egy kattintás ~20-30 Ft-ba kerül (persze ettől eltérhet), ami lássuk be, messze a legolcsóbb a legcélzottabb hirdetésért.

Mivel foglalkozunk még?

Facebook megjelenésed és kommunikációd managelését is vállaljuk. Designerünkkel megtervezzük a szabályoknak megfelelő borítóképed, profilképed. A kommunikációnk eredményességét mindig visszamérjük, és folyamatosan javítunk rajta, hogy kifogástalanná válhasson.

Gyere és próbáld ki velünk! 🙂